Michael Funder,

Centermedarbejder,

Røde Kors

Kursets indhold og præsentation var meget præcis og relevant i forhold til vores arbejde i netværk.

Det sproglige indhold rammer meget præcist, det behov vi har i det daglige, med praktisk information og indhentning af oplysning fra beboer.....

 

Det kulturelle er godt formuleret, af en person som tilsyneladende har oplevet det selv, samt formået at præsentere væsentlige forskelle på en forståelig måde. Det historiske aspekt, som har stor betydning for forståelsen af forskelle, er præsenteret på en god ”journalistisk” vinkel. Foredraget giver en god indsigt i udviklingen af islam til vore dages historiske problemer i mellemøsten.

 

For mig har det været en stor hjælp, både til forståelse af islam, men især til at forstå de problemstillinger som opstår mellem folk fra mellemøsten .Jeg tror kulturelle forskelle er lige så vigtige som religiøse forskelle i forhold til konflikter i mellemøsten, men det er en helt anden historie.

 

Tusind tak, Jens

Michael Funder

Centermedarbejder, Røde Kors

Allan Pilgaard,

Politiassistent,

Amager Politi

Som ansvarlig for booking af Jens Christians Uhrbrands foredrag af tre timers varighed, er det jo en fornøjelse, når selv de mest hærdede og skeptiske kolleger, til sidst på dagen sidder med fingeren i vejret. Her var virkelig tale om et foredrag, vi alle kunne bruge i vores daglige virke på gaden.

 

Vi har siden haft forespøgelser på et længere kursus.

 

Til sidst vil jeg tilføje, at vi oprindelig stiftede bekendskab med Jens Christians arabiskkundskaber gennem de tolkeydelser, han har bidraget med her på stationen. Og han må siges at behærske det arbiske sprog, så selv vores borgere, lige må kigge efter en ekstre gang.

 

Med Venlig Hilsen

Allan Pilgaard, Amager Politi

Helle Funder

Sygeplejerske

Klinikken Dianalund

Tak for et godt og særdeles relevant kursus, du afholdt i november 2014.

Arabisk kultur var særdeles godt at få bedre kendskab til.

Det var også meget lærerigt, at du (på en rigtig god måde) satte os ind i de konflikter mange af vore beboere kommer fra.

Selvom jeg ikke lærte at tale Arabisk, på de 2 dage, så kan jeg da nu en lille smule. Det giver da altid anledning til et smil på læben hos de beboere der "besøger" mig i klinikken......og det er slet ikke så tosset :).

Kunne godt tænke mig at lære mere arabisk og jeg har faktisk overvejet at gøre alvor af det.

 

Har talt varmt om kurset, til mine kollegaer.

Kurset vil være perfekt til en lille afdeling, f. eks. en klinik, som et par temadage. Det vil gøre det lettere at arbejde videre med det arabiske sprog, fordi man kan supplere hinanden i dagligdagen.

 

Venlig hilsen

Helle Funder

Sygeplejerske, Klinikken Dianalund

Sanne Andersen

Hjemrejserådgiver

Røde Kors

 

Genialt kursus, jeg vil gerne med på et opfølgningskursus hvis der kommer sådan et.

 

Jeg bruger ikke de arabiske gloser hver dag, men det betyder rigtig meget bare at kunne byde velkommen, sige tak og selvtak samt at fortælle at ”jeg har skaffet en tolk til i morgen kl. 2". Det er nok mine foretrukne og så kan jeg lige trække gloserne frem og læse det op hvis vi slet ikke kan kommunikerer på engelsk.

 

Jeg synes det var meget interessant med den baggrundsviden du fremlagde for os. Jeg blev helt klart klogere på mange forhold og fik en mere nuanceret forståelse for både sprog, kultur og hvor komplicerede alliancerne er. Sidstnævnte gav også en forståelse for hvorfor det er så svært at regne ud hvad der foregår

 

Så thumbs up, din måde at undervise på var vedkommende og du gjorde kurset relevant og spændende.

Med venlig hilsen

Sanne Andersen

Hjemrejserådgiver, Røde Kors

 

 

 

 

www.Mena.dk CVR: 35270124 kontakt@mena.dk Tlf.:(+45) 2880 1613